Ден 7 - Награда за шампиони, вековните секвои и Сръчната работилница на Искра

 

Денят започна рано за всички‚ а за някои от нас още по-рано.  „Наградата“ от сутрешното успиване на Леа и Кари все още не беше изпълнена. Затова те решиха да станат „по първи петли“. В шест без петнайсет вече бяха навън и играеха катата Хейан Шодан. Дори Дари се събуди от силния „киай“ (боен вик) на Леа!

Кучето Мура, за което търсим дом и семейство също беше на линия в ранни зори, очаквайки събуждането на своите Широ Доджо приятели. В последствие се появиха и Дими и Нико, които помагаха на Леа и Кари в усвояването на доброто изпълнение на катата.

След тренировка, Дари и Гери имаха важна задача, свързана с Мура. Те я заведоха на ветеринар в гр. Кюстендил. Доктор Анастасов се погрижи добре за нея, а Мура се държа повече от перфектно. Оказа се, че върви идеално на повод, вози се спокойно в автомобил, позволява да я преглеждат и да й взимат кръв - перфектно куче, а и изключително красиво, имащо силна нужда от свои хора, за да им подари цялата си обич.

Най-яката част от деня предстоеше. След вкусния обяд на хижа Осогово - боб чорба (момчетата хапнаха по няколко порции), уникален гювеч и кюстендилски череши (от най-добрите), тръгнахме към гората със секвои в местността Ючбунар.

В средата на горичката има три огромни секвои, които са с доста впечатляващи размери. Оказа се, че кората на секвоите е много интересна - мека като кадифе и с дупки, приличащи на много очички.
Без селфи с Мони на яките места не може!


 Като и без ката Хейан Шодан!


Останахме очаровани от величественото излъчване на тези прекрасни дървета, гушнахме ги за довиждане и им обещахме, че ще се виждаме отново!


С голяма доза нетърпение и голяма еуфория поехме към село Слокощица и вълшебната работилница на майсторите Искра, Тони и Маги - "Сръчно" - https://srychno.com/ .


Майстор Искра ни посрещна с чаровната си и топла усмивка, а ние бяхме очаровани от красотата и уюта на работилницата, която майсторите Искра и Тони, са съградили сами, с помощта на на своята малка дъщеря майстор Маги, която твори различни красиви неща в помощ на кучета в беда.За добре дошли, майстор Искра ни беше подготвила уникална домашна лимонада от бъз с мента и къпини.


Оказа се, че ние от Широ Доджо сме доста сръчен отбор и всеки от нас си изработи собственоръчно портмоне - класическо или коте, ключодържател - куче, а Супер Кало, дори получи подарък - кожено елече за любимото си плюшено мече.В работилницата на "Сръчно" наистина е впечатляващо интересно и много приятно. Има безброй ръчно направени красоти, както и табели от миналото с мотивиращи надписи :)Майстор Искра ни разказа, че тази рекламна табела на шевните машини "Singer" е спасена от вторични сурвини и възстановена от нея и майстор Тони. Добре се е получила!

А ето и един от шаблоните, по които творихме ние.

И малко от арт обстановката на "Сръчно"И резултатът от труда на нашите треньори Дари и Мони.

Портфейлите на Леа и Кари. Красиви са нали?


Чаровната и талантлива майстор Искра.

Работа по финалните детайли на нашите кожени изделия.


И за финал снимки за спомен от супер якото изживяване.


Ако имате път към Кюстендил, задължително отидете до дома на "Сръчно", за да се докоснете до творбите на майсторите Искра, Тони и Маги. Освен чудно и уникално, ръчно направено изделие от кожа или дърво, може да си изберете и купите чаша, тениска, бутилка, бижута и други красоти по дизайн на малката Маги. Естествено може да разгледате сайта на "Сръчно" и да си поръчате нещо от там. Наистина си заслужава!

В заключение - имахме прекрасен, зает и зареждащ ден, поради което, нямахме възможност да направим публикация в блога вчера, за което искрено се извиняваме на нашите по-Читатели! Днес ще се реваншираме и до края на деня, ще имаме и публикация за Ден 8.

Очаквайте ни...

Популярни публикации от този блог

Ден 6 или как далечният връх Кюнек се оказа по-близо от очакваното

Ден 8 или как планината ни показа, че с нея шега не бива