Ден 8 или как планината ни показа, че с нея шега не бива

 

Ден 8 от летен Широ Доджо лагер 2022 започна с гъста мъгла, много дъжд и температура от 7 градуса. Синоптиците ни обещаваха подобно време от няколко дни и наистина познаха. Времето бе по-типично за късен ноември, отколкото за първата третина на месец юли, но така е в планината. Атмосферните условия се променят много бързо и често от горещо, времето става мрачно, дъждовно и студено - просто природа, но важното е ние да бъдем подготвени, а нашата група, определено е.

Вчера вечерта към групата ни се присъединиха още приятели - Васко от Широ Доджо, както и Стефан и неговата малка сестричка Екатерина.

Понеже времето беше лошо и нямахме сутрешна тренировка, имахме възможност да поспим повече, но по закона на Мърфи, цялата група се събра в ресторанта, дори преди определения за закуска час. Хапнахме пържени филийки с домашно сладко от бели череши и сирене, пихме и вкусен чай от планински билки и подхванахме настолните игри.

Супер Кало и родителите му вчера донесоха за децата от групата настолна игра Escape room, която е доста забавна, но и трудна, но Леа успя да я разгадае :)


Имаше и класици, които наблегнаха на "Не се сърди, човече" :)

Дими не пропусна да подремне, защото всички знаем, че лекият живот е тежък!


От лошото време в планината на макс се възползваха нашите четириноги талисмани Широ и Аяна. Тяхната порода Шиба ину принадлежи към групата на северните кучета и температури под 10 градуса ги правят много енергични и щастливи.А утре предстои Ден 9, в който трябва да си вземем довиждане с хижа Осогово и прекрасното ни лятно приключение и да се завърнем в София. Но до тогава има много време и продължаваме да се забавляваме :) 

Популярни публикации от този блог

Ден 7 - Награда за шампиони, вековните секвои и Сръчната работилница на Искра

Ден 6 или как далечният връх Кюнек се оказа по-близо от очакваното